ÅRETS KÅFFA-NYHETER

Kontroll på årets nykommere i KFUM-stallen?

I går smekket overgangsvinduet igjen for denne gang. Dermed er stallene satt foran en OBOS-sesong med et historisk tett kampprogram.

For KFUM har det gått sju måneder siden KFUM spilte sist tellende kamp. Fredag er det serieåpning mot Jerv. I denne perioden har det naturlig nok blitt noen endringer i stallen.

Lars Olden Larsen ble som kjent solgt til Mjøndalen i slutten av januar, mens Kristian Brix har lagt toppfotballstøvlene på hylla.

I tillegg gjør skadesituasjonen sitt til at en del spillere ikke er tilgjengelige: Tore Sørås (rekonstruert korsbånd), Haakon Aalmen (korsbånd), Knut Andre Skjærstein (tilbake i august/september). Robin Rasch er også ute med skade, og i skrivende stund er det uklart når Ski-gutten er aktuell. I løpet av fjoråret gikk dessuten Kristoffer Hagen til Oppsal, mens Fredrik Levorstad la opp.

Her er nykommerne du vil bli bedre kjent med i løpet av sesongen:

ALEXANDER PEDERSEN
Keeperen kom fra Start i vinter. Debuterte på dette nivået allerede i 2014 for Hønefoss. Også vært i Kongsvinger. Uredd og offensiv keepertype som også har et par aldersbestemte landskamper for Norge. Kjemper med Simon Thomas om keeperplassen i første omgang.

CHRISTOPHER LINDQUIST
24-åring som har gått Godset-skolen. Kan brukes både som back og kant. Vært på utlån i Hønefoss, Florø og nå sist i Kristiansund. Håper å få sving på karrieren med en god sesong i OBOS-ligaen for KFUM. Signert ut 2021.

JAKOB STUBBERUD
Stopper som er hentet lokalt. Opprinnelig fra Ski, men har hatt noen fine sesonger i Nordstrand. Omtales som en «god, gammeldags midtstopper». Blir spennende å følge utviklingen til spilleren som er født i 1999.

LUDV5427
Fredrik Dahl blir å se på KFUM-backen i 2020.

FREDRIK DAHL
Fredrik, med kallenavnet «Flekka», er sørlending og kom fra Fram før denne sesongen. Frisk og offensiv backtype som allerede har markert seg gjennom treningskampene denne forsesongen.

REMI SVINDLAND
Remi kom fra Moss i vinter. Der han han spilt i to sesonger og gjort sine saker bra. Midtbanespilleren har erfaring fra OBOS-ligaen i 2017 gjennom spill i moderklubben Elverum.

HÅKON HOSETH
Ullern-gutten kan bekle mange roller, og har fått prøve seg i flere ulike posisjoner i oppkjøringen. Vært en viktig brikke hos Ullern i flere år, og blir spennende å se om han tar OBOS-nivået i år.

MOA MAHNIN
Kom nylig fra Skeid. En midtbanemann med stor ro, fin teknikk og en som kan diktere spillet. Skeid er Moas moderklubb, men midtbanespilleren har vært innom Bærum og Grorud før han kom tilbake til Skeid før 2018-sesongen. 28 ligakamper fra start i 2019. Isnes håper Moa får et nytt løft i KFUM-drakt.

ALAGIE SANYANG
Til KFUM i vinter. Toppscorer for Moss med 11 ligamål i PostNord i 2019. Har vært sentral i treningskampene gjennom vinteren og våren, og en mann vi håper finner veien til nettmaskene også i OBOS-ligaen.

OLAV ØBY
Denne uka ble det klart at Olav Øby er klar for comeback i KFUM-trøya. Viste sin klasse gjennom våren og sommeren i fjor for KFUM, og ble hentet til Kristiansund i august. Nå er han tilbake. Håper å bidra med rutine, ro og målpoeng.

- Med avgang og skader har vi vært nødt til å hente spillere for å sikre oss en bred og god stall foran en hektisk sesong. Vi har også vært opptatt av å kartlegge junioravdelingen og har sett at vi har spennende spillere i årene som kommer. Vegard Holsæther (2003) er den som har imponert mest, og trener i disse dager for fullt med a-laget. I månedene som kommer vil det være hospitering og muligheter for de mest spennende spillerne å vise seg frem, sier Isnes.

Når det gjelder nykommerne, kommer de inn med ulik erfaring og ulike kvaliteter.

- De nye spillerne våre er hentet fra ulike nivå. Her er det rutine fra høyere nivå, samme nivå, samtidig som det er hentet fra nivåene under som vi har fulgt de siste sesongene, sier Isnes.

HER ER OVERSIKT OVER HELE STALLEN!

Annonse fra Obos-ligaen: