Årets første seier

David Tavakoli ble matchvinner mot Notodden. Og tre juniorer debuterte på a-laget.

KFUM-NOTODDEN 2-1 (1-1). Det er stor variasjon i treningskampmotstandere denne vinteren. Fra Eliteserie-klubber til lag fra PostNord-ligaen. I dag var det i den sistnevnte kategorien som sto på motsatt banehalvdel. Nemlig Notodden, som rykket ned fra OBOS-ligaen i fjor høst.

Det var en KFUM-stall med mange nye ansikter som tok turen til LSK-hallen i ettermiddag. Flere prøvespillere og en gjeng med juniorgutter. I tillegg til de som har vært ute med skader de siste ukene, sto også Thomas, Stavrum, Helland Hoseth og Dahl over i dag.

- Med totalt 11 mann ute får vi igjen vist bredden i stallen, sier Jørgen Isnes.

Notodden scoret først
Det ble etter hvert en fullt fortjent seier, men det var Notodden som tok ledelsen under taket på Romerike. Akkurat det var mot spillets gang. For i første halvdel av første omgang skjedde det aller meste inne på Notoddens banehalvdel.

Basit hadde en ball i nettet allerede etter seks minutter spill etter godt KFUM-spill, men ingen VAR og ingen protester da målet ble avblåst for offside. Kanskje ikke så rart når dagens dommer het Bobby Madley, og var en tidligere profilert Premier League-dommer.

Stian fikk også en brukbar mulighet etter et drøyt kvarters spill, men vår gode kaptein var litt treig på avtrekkeren ved det tilfellet.

Så var det altså i den andre enden det første målet skulle komme. Ubesluttsomhet ga Notodden corneren som ga de blåkledde ledermålet. Keeper ble satt ut av spill da den ble slått mot lengste og vi fikk ikke ryddet unna på streken.

KFUM slo raskt tilbake. Glitrende og hurtig pasningsspill der vår nye Rasch (med fornavn Håkon og ikke i Robin-slekt) og Juba var involvert før læret endte i beina hos Stian. Han dro seg sedvanlig fikst fri og satte sikkert inn utlikningen med venstra.

Tavakoli matchvinner
Lagene gikk til pause med 1-1 i en omgang der KFUM hadde det meste av spillet, men der det var ganske likt i vår litt omtrentlige sjansestatistikk. Rett før pause var for eksempel Juba centimeter unna og sette inn et overlegg fra broder Yannis fra høyre.

- Jeg var fornøyd med starten av kampen. Vi er gode i 20 minutter i høyt press, med gode gjenvinninger. Så sliter vi en periode med det høye presset og det blir halvveis. Da kommer Notodden litt bedre med, oppsummerer Isnes.

I den andre omgangen bølget det mer fram og tilbake, men om det var åpnere i spillet da så var det alt i alt KFUM som hadde de fleste sjansene.

Den første etter pause hadde Notodden, men det ble stoppet av prøvekeeper Alexander Pedersen. Mansour var nær med en heading etter frispark, men det måtte en goalgetter til for å få inn målet som ga oss årets første seier.

Yannis kom fint rundt på kanten og lette igjen etter lillebror Juba foran mål. Hans avslutning ble reddet av keeper, men returen banket innbytter-spiss David Tavakoli nådeløst i nettet.

Samme mann var millimeter unna 3-1 kort tid etterpå da han sklei fram og beinet ballen forbi keeper og på innsiden av stanga og ut.

Den siste halvtimen ble det mange bytter. Junioren Håkon Rasch spilte fra start, og i siste del av omgangen kom Nilosan, Vegard, Birk og Jonathan inn. De tre siste til sine første minutter i a-lagsdrakta.

- Siste del av kampen blir som trenigskamper ofte blir med mange bytter. Men vi setter inn unggutter som får en fin referanse i dag. Jeg synes de klarer seg godt alle mann, men vi og de ser at de er nødt til å håndtere intensiteten enda bedre, sier Isnes.

Samtidig er han fornøyd med måten de mer rutinerte står fram:

- De etablerte synes jeg står godt frem i dag og drar unggutta opp på et godt nivå. Det blir derfor en fortjent seier, synes jeg, men mye å forbedre og rette på fortsatt, sier Isnes.

Og om matcvinneren, sier treneren:

- Tavakoli kommer seg gradvis i bedre form, og du kan se det på han med og uten ball. Typisk goalgetter den scoringen som gir oss seieren, og også det han gjør i forkant av stangskuddet er sterkt.

Juniorer i aksjon i dag: Jonathan Ward Ådlansvik (keeper født 2003), Vegard Holsæther (2003), Birk Moritz Jarlsbo Martinsen (2002) var dagens debutanter. I tillegg fikk junioren Niloshan Senthurvasan (2002) noen minutter igjen, mens Håkon Rasch (2001) spilte fra start i dag.

MEN IN BLACK: Trenertrioen diskuterer mot slutten av første omgang.

KAMERATSKAP: Gjengen som startet årets fjerde treningskamp.