Aleesami sammen for første gang

Haitam og Ayoub har aldri før spilt kamp sammen. Søndag skjer det i Spania. - Blir veldig spesielt, sier storebror.

A-laget har brukt treningsuka godt i Marbella. Ni økter på seks dager merkes på kroppene. 

Søndag spilles oppholdets første treningskamp, mot danske Aalborg. Tidlig i pre-season er ikke det en kamp som betyr all verden, men for to av de elleve i startelleveren blir det en spesiell match.

Brødrene Aleesami har nemlig aldri før spilt en offisiell kamp sammen.

Haitam, som ble KFUM-klar nå i vinter, er fem år eldre enn lillebror Ayoub. Da Haitam debuterte i Eliteserien i 2012 og startet sin reise i toppfotballen, var Ayoub fortsatt i Holmlia.

Gleder seg
Nå skal de altså spille Eliteserien sammen i Kåffa. Og denne søndagen for første gang sammen.

- Det blir veldig spesielt. Det er noe som en har tenkt var litt fjernt, med fem års aldersforskjell. Men jeg synes det er kult. Vi snakket om det som barn, at det hadde vært kult om vi begge to klarte det, sier Haitam.

Han får støtte fra lillebror, selv om han mener det blir mer spesielt om det var Eliteserie-kamp de skulle spille i dag.

- Likevel, det har alltid vært et drøm å "catche" han igjen, sier Ayoub (28 år på fredag) - og får raskt svar fra brutter'n:

- Du klarte det til slutt.

Tøff motstand
Aalborg er en tradisjonsrik dansk klubb der en rekke nordmenn har vært innom, blant annet vår egen Daniel Fredheim Holm (2009-2011). Klubben er nå på nivå to i Danmark, men ligger godt an for å kjempe om en retur til Superligaen i og med at de er på 2. plass etter første del av sesongen.

- Det er en tøff motstander, og det blir spennende å se hvor vi står, sier Johannes Moesgaard.

Gjennom uka har de øvd en del på frispilling bakfra. Johs håper å se igjen noe av de de har trent på, i tillegg til at det handler om å finne igjen melodien fra i fjor høst.

Han kommer til å gi mange spillere sjansen i kampen som har avspark kl. 12.00. Kampen, som er del av Altibox Winter Camp, kan ses på TV2 Play eller Direktesport.

HER ER KFUM-LAGET FRA START:
William Da Rocha - Ayoub Alessami, Akinsola Akinyemi, Haitam Alessami - Håkon Hoseth, Simen Hestnes, Robin Rasch (C), David Hickson - Remi Svindland, Teodor Haltvik, Petter Nosa Dahl.

_P8A8098.JPG
Ayoub med et lite krumspring på lørdagens trening. Søndag satser han på å holde seg på beina i møte med Aalborg.

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter