Aalmen ferdig som fotballspiller

Nå handler det om å kunne gå mest mulig normalt igjen for den uheldige midtstopperen.

Håkon Aalmen har definitivt spilt sin siste fotballkamp. Hamar-gutten som kom til KFUM før 2017-sesongen og var sentral i opprykkssesongen 2018, var uheldig og røk korsbåndet på trening sommeren 2019.

Siden har 30-åringen vært gjennom to tøffe år, med store komplikasjoner og nye inngrep etter den opprinnelige korsbåndoperasjonen.

- Det er ikke til å legge skjul på at det har vært et lite mareritt. Det er ingen tvil om at jeg har vært svært uheldig. Jeg har mottatt en sakkyndig vurdering og de har kommet fram til at det dessverre har vært en svikt i oppfølgingen jeg har fått, og at det etter alt å dømme vil bli ansett for å være en behandlingsskade, sier Aalmen, som understreker at det ikke har noe med oppfølgingen han har fått i KFUM å gjøre.

FFK var høydepunktet
Han vil aldri kunne løpe normalt igjen og har fått antydet at han vil ha en permanent medisinsk invaliditet på 15-20 prosent. Fortsatt trener han hver eneste dag for å bli så bra som mulig.

- Det har heldigvis blitt en del bedre etter den tredje operasjonen. Nå, etter snart to år, går jeg endelig tilnærmet normalt, og jeg har ikke noe særlig med smerter i det daglige. Jeg ser endelig litt framover igjen nå, sier Aalmen.

Han innrømmer at det har blitt et tomrom i livet uten fotballen. Lærerjobben har han vært sykemeldt fra i lange perioder. På fotball-CV’n har han over 100 kamper for Hamkam og to sesonger i Brumunddal, i tillegg til de 45 kampene for KFUMs a-lag.

Høydepunktet i rødt og hvitt har han klart for seg:

- Da vi rundspilte Fredrikstad i kvaliken, og hele høsten i 2018. Den høsten var en magisk snuoperasjon! Vi lå nærmere nedrykk en periode, men etter Skeid-kampen på Nordre Åsen så vi oss aldri tilbake!

- En vinner
Trener Jørgen Isnes er full av lovord om stopperkjempen Aalmen:

- Håkon var en vinner. I opprykkssesongen spilte han alt med unntak av fem kamper. De kampene vant vi ikke. Håkon var med andre ord helt sentral i den historiske sesongen for klubben. Det han har opplevd de siste par årene er bare trist, men jeg håper han kan få brukt fotballkunnskapen og fotballgleden på andre arenaer framover.

Selv om han er innflytter til Oslo og Ekeberg, har Aalmen fått et hjerte som banker for KFUM, og vil gjerne bidra på et eller annet vis. Du kommer sikkert til å se han på styrkerommet i hallen og på tribunen etter hvert som KFUM-supporter.

- Jeg håper jeg kan finne meg en rolle der jeg kan bidra i klubben på en eller annen måte, men det får vi komme tilbake til, sier Aalmen.

Vi takker Håkon for innsatsen som spiller i KFUM, håper å se han i en rolle i klubben og ønsker han alt godt for framtiden!

0N7A3226.jpg
Håkon (t.v.) i aksjon i KFUM-drakt mot Nardo i 2018-sesongen der han var en viktig brikke for å ta oss til OBOS-ligaen. Foto: Guttorm Lende

 

Annonse fra Obos-ligaen: