GUTTER 16

KFUM gutter 2004 er en gjeng på 68 spillere, inkludert fem keepere, hvor mange har spilt sammen siden de var fem år. Det har vært et meget stabilt kull over tid og frafallet har vært lite, samtidig som det har kommet til stadig nye spillere. Vi er nå faktisk så mange at vi ikke har kapasitet til å ta imot alle som ønsker å spille for oss, men ikke la det skremme deg – bare ta kontakt om du vil være med på laget!

Hovedtyngden av spillerne våre kommer fra Ekeberg-området, men de siste to årene har det kommet stadig flere spillere til, både fra klubber i nærheten og lengre unna. Ved siste opptelling viste det seg å være folk fra nesten 20 forskjellige skoler som spiller for oss!

Spillerne er delt inn i fire nivåer, og trener i egne nivågrupper. I vinter har vi trent inntil fire ganger i uka, samtidig som vi har treningskamp omtrent annenhver uke. Her arrangerer vi også to vinterserier, samtidig som vi er med i cuper hele året. Årets store satsing er selvsagt Norway Cup, hvor vi i år skal være med i Eliteturneringen hvor meget gode lag fra inn- og utland blir invitert til å delta.

Kommende sesong stiller vi med fire serielag. Ett i førstedivisjon, ett i andre og ett i tredje. I tillegg stiller vårt meget sterke nivå to-lag i førstedivisjon for gutter 17 år. I tillegg til Norway Cup, skal vi også være med i NM, flere NTF elitetiltak (helgecuper med landets beste lag), OBOS og altså noen andre cuper.

Sportslig har det vært mange oppturer med denne gjengen. I 2017 ble vi kretsmestere, og det samme ble vi i 2018. I denne sesongen hadde vi også seks spillere på kretslaget, samtidig som en av guttene ble tatt ut på Equinors talentleir – det samme ble en av våre faste hospitanter i 2019 og 2020. Vi har videre vunnet HamKam Talentcup og gjort det svært godt i mange andre cuper vi har vært med i, deriblant NTFs elitecup hvor vi ble nummer tre i Bergen høsten 2019.

I tillegg til et høyt sportslig (aktivitets-)nivå er vi også meget godt fornøyd med at så mange av spillerne har holdt sammen så lenge. Svært få har sluttet, spesielt de siste to årene som er en alder hvor mange klubber begynner å merke frafallet. Vi har forsøkt å få årgangen til å føle seg som en stor gruppe, hvor vi også har brukt en del tid på å få de til å bli sosialt sammensveiset. Svært gledelig var det derfor at over 60 av spillerne meldte seg på vinterens treningsleir til Salou sør for Barcelona, noe som vi håper ytterligere vil forsterke samholdet i laget. I vinter har vi også arrangert trafikalt grunnkurs for årgangen, slik at vi håper å ha gjort vårt til at kjøringen på Oslo øst skal bli langt tryggere i årene fremover.

Klubbtrener er Steve Smith, som har bred erfaring fra lag i både Norge og England. Lars Rognstad har ansvaret for trenerutvikling sammen med Steve og Pål Eriksen er hovedlagleder, i tillegg har vi 15 foreldretrenere som har brukt mye tid på gutta i svært mange år nå, og som kjenner spillerne meget godt.

Mer informasjon om oss finner du på vår hjemmeside www.g2004.no. Ta kontakt med oss om det er noe du lurer på!

KFUM G2004