OM MENN JR

Velkommen til Kåffas juniorlag! Med våre om lag 120 spillere i 2021-sesongen er vi en av de største, kanskje den største junioravdelingen i Oslo. Det betyr at vi også kan gi et bredt tilbud til spillere på alle nivåer, i årets sesong skal vi nemlig stille med hele seks elleverlag: Førstelaget spiller Interkrets B og Nasjonal Serie (hvor vi møter juniorlagene til landets største klubber), mens vi også vil ha ett lag i førstedivisjon, ett lag i andredivisjon og ett lag i tredjedivisjon. I tillegg skal vi stille med to lag i G17-serien som kretsen de siste årene har bygget opp som en fin kamparena for å hindre at overgangen til juniorfotball ikke skal bli for tøff for de yngste juniorspillerne.

- Vi er en stor juniorgruppe, og vi ønsker å gi et godt tilbud til alle. Både til de som ønsker å satse og ser en fremtid som en A-lagsspiller og til de som bare ønsker seg en kamp og en til to treninger i uka.

- For å få til dette så er vi avhengige av mange ressurser på treningsfeltet, og her har vi en god kombinasjon av ressurser fra klubben og frivillige. Vi skal også ha en god dialog med skolene slik at vi hele tiden har kontroll på spillernes totalbelastning, sier lagleder Pål Eriksen.

På juniorlaget vil du finne en god blanding av spillere fra 02-, 03- og 04-årgangene, hvor svært mange av spillerne har vært i klubben siden de tok sine første spark på lærkula. Samtidig har vi sett de siste årene at vi er blitt en attraktiv klubb for spillere med ambisjoner, slik at flere og flere har meldt overgang fra andre klubber i og rundt Oslo-området. Det sportslige apparatet er derfor bygget ut, og vi har nå mange trenere i aksjon for å gi guttene et best mulig tilbud på feltet. Hovedtrener er Marius Jacobsen, som har lang fartstid i KFUM-systemet. I tillegg til å trene juniorlaget og å være leder for KFUM-akademiet, har Marius de siste sesongene også vært kretslagstrener for Oslo fotballkrets. Hva Marius tenker om fotball, og hvordan han ønsker at den skal spilles, kan du lese mer om her på bloggen hans. Lagleder for junior er Pål Eriksen, som har svært lang fartids i samme jobb for den spennende 2004-årgangen i klubben.

Ambisjonsnivået er høyt for juniorlaget, spesielt foran den kommende sesongen. For første gang skal vi være med i G18 regional serie i regi av NTF (Norsk toppfotball), et elitetiltak som gir juniorspillerne til Eliteserie- og OBOS-ligalag en svært solid kamparena. Der mener vi å kunne bite godt fra oss. Riktignok ble det en amputert sesong i fjor som følge av koronaen, men heldigvis fikk vi et bra kamptilbud på høsten. Da spilte de Oslo-lagene som skulle ha vært i Interkrets A og B i samme serie, hvor Kåffa endte på en andreplass i en pulje med svært mange gode lag. Vi var eksempelvis det eneste laget som slo Vålerenga, da vi fortjent sikret oss en sterk 3-2-seier på Intility på tampen av sesongen. Også i førstedivisjon bet vi godt fra oss, og endte som nummer fem av 14 lag, mens også tredjelaget gjorde sine saker bra med sin tredjeplass i andredivisjon.

Resultatene tilsier at det gror godt i rekkene på Ekeberg, noe som gir resultater oppover. To av juniorspillerne våre er nå tatt inn som en fast del av A-lagstroppen, mens ytterligere tre spillere fikk prøve seg i treningskamp for A-laget i fjor. Det viser at veien fra juniorlaget til seniorlaget ikke er uoppnåelig, og vi håper at flere av våre mange dyktige og spennende juniorspillere vil la seg inspirere av dette og ta skrittet opp og etter hvert bli faste innslag på vårt flaggskip på Ekebergsletta.

– På treningsgruppe 1 har vi en gruppe med dedikerte spillere og trenere som har ambisjoner om å bli så gode som mulig. Laget har en ambisjon om å rykke opp til G19 Interkrets A og til 3. divisjon med rekruttlaget. Samtidig har vi kamparena i G19 1. divisjon hvor vi ønsker å være på øvre halvdel av tabellen.

– Vi forsøker å spille en utviklende type fotball hvor spillerne sitter igjen med ekstremferdigheter 1v1 offensivt og defensivt. Vår stil skal utvikle gode ferdigheter på små flater, og en velutviklet fotballhjerne, sier trener Marius Jacobsen.

Aktivtetsnivået er høyt, men litt tilpasset nivået og ambisjonene til spillerne. I en vanlig uke vil det være fem treninger i uka for spillerne på nivå en, og ofte en (trenings-)kamp, det samme gjelder også for G17s førstelag, mens det vil være noe færre for nivå to-spillerne.

Med så mange spillere i stallen er det også viktig å kunne gi et bredt og godt tilbud. I tillegg til at alle får være med i seriespill, vil vi også gi et rikholdig cuptilbud. Med vår beliggenhet er selvsagt Norway Cup en turnering vi selvsagt vil være med på, men i tillegg blir det en del mer som skjer i år: Vi er også med i NM, og skal i tillegg være med i Adidas Cup, som i år starter et nytt format også for spillere over 15 år. Dessuten stiller vi også i OBOS-cupen, som er en ren Oslo-cup.

Juniorlaget har ellers god erfaring med cupspill, og blant 02-, 03- og 04-gutta er det mange som har vært med og hentet inn de gjeveste pokalene i blant annet Norway Cup, Hamar Elite og OBOS-cup mens de spilte aldersbestemt, i tillegg til en rekke kretsmesterskap. Juniorlaget har også hevdet seg bra i flere cuper de siste sesongene – i Norway Cup var vi tapende finalist i 2019, mens vi i 2018 røyk ut i semifinalen, og i 2019 vant juniorlaget OBOS-cup.

Selv om det er relativt fullt med våre rundt 120 spillere, har vi alltid døra på gløtt for spillere som kan tilby det lille ekstra og er sultne på nye utfordringer. Ta kontakt med trener Marius Jacobsen [email protected] og/eller hovedlagleder Pål Eriksen [email protected] (908 36 792) om du har lyst til å prøve deg hos oss!


Ressurser i junioravdelingen:

Marius Jacobsen – Hovedtrener på treningsgruppe 1 og kampansvar Interkrets G19.

Kristoffer Fadnes – Trener på treningsgruppe 1 og kampansvar rekrutt (4. divisjon senior).

Jon Terje Kristiansen – Trener på treningsgruppe 1 og kampansvar G19 1.div.

Ayoub Miri – Trener på treningsgruppe 2 og kampansvar 2. divisjon G19.

Ole Brokhaug – Trener på treningsgruppe 2/3 og kampansvar 3. divisjon G19.

Lars Rognstad – Trener på treningsgruppe G17 og kampansvar 1. divisjon G17.

Atle Trondsen – Trener på treningsgruppe G17 og kampansvar 2. divisjon G17.

Carl-Erik Torp – Spillerutvikler for alle årganger i juniorgruppa i KFUM.

Helge Ådlandsvik – Keepertrener 

Rune Morten Pedersen – Keepertrener


Hovedlagleder:
Pål Eriksen –
Hovedlagleder for G19 og G17 – [email protected] (908 36 792)