Strålende sesongstart for juniorlaget

Kåffas unggutter kjemper i toppen av både 4.divisjon og Interkrets. I dag kommer Sarpsborg 08 på besøk til cupkamp på KFUM-Arena.

Etter en tøff fjoråresesong hvor plassen ble berget med et nødskrik i siste serierunde er tabellen langt mer lystig lesning for Kåffa-juniorene denne sesongen. 

Seks seiere og en uavgjort i det tøffe lokaloppgjøret mot Skeid sørger for at KFUM troner alene på toppen av tabellen i Interkrets B. 

Samtidig har den samme juniorgruppa vært bidragsyter til at vi også jager et opprykk i 4.divisjon. En rekke gode prestasjoner og resultater gjør at vi er på skuddhold når det nærmer seg halvspilt i begge serier. 

Ny seier for KFUM 2 mot bunnlaget

Tirsdag kveld ble det en ny trepoenger når GUI ble beseiret med 6-2 på bortebane. A-lagets Johannes Hummervoll Nunez satt inn ledelsen tidlig i første omgang før Christoffer Arnet banket inn tre kjappe scoringer og sikret hattrick på bare 17 minutter (41 min, 48 min, 56 min).

Derfra og ut ble det en rotete avslutning på kampen hvor GUI fikk redusere to ganger mens vi pyntet på resultatet med scoringer av Bo Julsrud Kristiansen og Yosseff Ibrahim.

Sistnevnte er endelig tilbake fra den stygge ankelen han pådro seg i en av vinterens siste treningskamper.

IMG_9720_(1).jpg
Christoffer Arnet var i scoringshumør for KFUM 2 mot GUI. Den unge angrepsspilleren noterte seg for hattrick i 6-2 seieren.

Fornøyd Trenerteam

Hovedansvarlig for juniorlaget, Anders Lübeck tok over stafettpinnen etter Marius Jacobsen før denne sesongen. Han er naturligvis fornøyd med årets sesongstart. 

- Det er vanskelig å be om så mye mer resultatmessig enn det vi har klart så langt i sesongen. Samtidig føler vi at begge poengtapene mot henholdsvis Skeid og FC Oslo var unødvendige. Vi ledet i begge disse oppgjørene og sto ikke løpet helt ut. 

Han ser stor forskjell fra fjoråret på enkelte punkter. 

-I fjor slet juniorlaget med å vinne de jevne kampene, mens rekruttlaget varierte ekstremt både med og uten A-lags spillere på banen. Vi har vært veldig opptatt av å sette en tydelig struktur i laget, og sørge for at spillerne selv gjenkjenner og tar eierskap til hvordan det skal se ut. 

Også skal vi ha offensive hoder som er enda råere rundt motstanders boks, både når det kommer til bevegelser og ferdigheter.

Han trekker også frem A-lags spillerne som solide rollemodeller for unggutta. 

- Det var en som fortalte meg en gang at skal du sjekke tilstanden til en klubb så dra å se på rekruttlaget spille kamp. Det forteller mye om hvilken standard man har i hverdagen. I år er vi bortskjemte med dedikerte og hardtarbeidende seniorspillere som kommer ned og gir av seg selv, både på og utenfor banen.

Dette er gull verdt for våre yngre spillere som hele tiden får referanser på neste nivå. Etter mange år i toppfotballen vet jeg at dette ikke er en selvfølge, forteller Lübeck.

Nedover i systemet jobbes det også godt. Som tidligere år har klubben en rekke lag og spillere i aktivitet. Totalt teller junioravdelingen over 100 spillere fordelt på tre lag, og JR2 ligger også godt an i G19 1.Div. 

Spennende høstsesong i Interkrets venter

Med mange av de beste juniorspillerne involvert i 4.divisjon pluss en lang skadeliste helt siden vinteren var det forventet at Intekrets-laget skulle få det tøft i årets sesong. Men etter snart halvspilt sesong og tabelltopp ser det meget lyst ut så langt. 

Skal vi tro Lübeck er det ikke utenkelig at Kåffa kan henge med hele veien inn. 

- Det blir krevende, men langt ifra utenkelig. Nå har vi måttet bruke mange av de samme spillerne på begge arenaer, men vi ønsker så klart å slippe til de yngste utover i sesongen. De kampene de har vært tilgjengelig har vi sett at de holder nivået og at vinnerkulturen og profesjonaliteten smitter over. 

Han skryter også av resten av trenerteamet og tror ikke det er tilfeldig at resultatene har vært som de er. 

- Jon Terje Kristiansen jobber ekstremt fokusert og målrettet med de områdene han har kompetanse på, Jarle Toften har kommet inn som et friskt pust og pusher spillere i hverdagen og Kristoffer Fadnes bruker erfaringene han har med mange av disse spillerne fra de siste sesongene. 

- Selv prøver jeg å sy det hele sammen og følge opp hver enkelt spiller og legge til rette for at de står best mulig rustet til å ta de neste nivåene.

Lübeck som nettopp også ble far nyter intensive dager på Ekeberg. 

- En liten unge å passe på hjemme og svær gjeng med unger som må passes på døgnet rundt når jeg kommer til KFUM-hallen. Men det er en herlig gjeng som er utrolig fine å jobbe med og for. Og jeg er helt sikker på at det er flere fremtidige A-lagspillere i denne spillertroppen, avslutter han.

Tøff cupmotstand på Torsdag

Torsdag er det spillefri i Interkrets. Istedenfor skal det spilles om avansement fra tredje runde i cupen.

Etter nedsablingen av Nordstrand sist runde er det en ny tøff motstander som veneter. Sarpsborg 08 har de siste årene hatt en av landets best drevne ungdomsavdelinger og et juniorlag som fortsatt tilhører norgestoppen. 

I dag kommer de til KFUM-Arena som serieleder i Interkrets A og må finne seg i å være favoritter mot et Kåffa-lag som trolig må bruke flere av de samme spillerne som var i aksjon tirsdag.

Kiosken er åpen og vi satser på minst like mange profeter som møtte opp på Niffen sist. Kampstart er klokken 2015.

Vel møtt!

 

Annonse fra Obos-ligaen: