Storseier i skjebnekamp

KFUMs juniorgutter hadde kniven på strupen i årets nest siste seriekamp. Sjelden har et lag taklet presset bedre.

INTERKRETS JUNIOR, SJETTE SERIEKAMP:
KFUM – DRØBAK-FROGN 4-1 (3-0)
1-0 Nasri (Yossef), 2-0 Nasri (Kuber), 3-0 Jens (Tønna), 4-0 Jens

Årets resultater har vært like lite lystig lesing for Kåffas juniorgutter som undertegnedes Lotto-kupong en gjennomsnittlig lørdagskveld. Det har gitt seg utslag i en heller begredelig tabellsituasjon. Med to serierunder gjenstående var Ekebergs fotballstolthet nest sist på tabellen, og med to lag som ryker direkte ut av interkrets, var budskapet klart:

Drøbak-Frogn-oppgjøret var en skjebnekamp, og bare tre poeng var godt nok.

Bortelaget hadde på sin side fortsatt håp om å vinne serien da de kom på besøk på Ekebergsletta, og de så også ut som et topplag i innledningsminuttene. Sjelden er så mye godt, offensivt spill vist av noe juniorlag, med kjappe overganger, gode kombinasjoner og elegante opprullinger, mens Kåffa nøyde seg med et par farlige, men resultatløse kontringer.

Full ketsjup
Men – etter 20 minutters spill skulle kampen endre fullstendig karakter. Yossef satte fart fra midtbanen, rundet det som fantes av Drøbak-Frogn-spillere, løftet blikket og trillet inn en perfekt pasning til en innstormende Nasri, som kranglet inn ledermålet fra kort hold.

Og Kåffa fikk blod på tann.

Åtte minutter senere hadde de trillet inn to nye gåller, først da Kuber spilte gjennom lynvingen Nasri, som rolig trillet inn dagens andre, før Tønna to minutter senere spilte gjennom Jens som med litt mer kraft og tilsvarende mye eleganse satte inn 3-0.

Kollektiv lettelse
«Puh!», hørte man de rundt drøyt 50 hjemmesupporterne puste høyt og lettet ut, og ytterligere grunn til bruk av pusteorganene kom i andreomgangen da Jens satte inn dagens fjerde fra kort hold etter et innlegg fra siden. Da hadde man ingen problemer med å unne Drøbak-Frogn det ene trøstemålet de fikk minutter etterpå.

En høyst fortjent trepoenger, og en solid revansje for alle de kampene KFUM har dominert i høst men sjelden har klart å vinne. Med andre ord, en særs etterlengtet seier for dagens blideste på KFUM Arena, trener Marius Jacobsen:

– Dette var ti av ti-kamp!

– I dag hadde vi kniven på strupen, dette var virkelig en skjebnekamp. At vi i tillegg får pluss tre i målprotokollen kan også vise seg å bli svært viktig når regnskapet skal gjøres opp, minner Jacobsen om.

Og det har han helt rett i. Med dagens seier klatrer KFUM opp til en femteplass på tabellen, men lagene bak har alle hengekamper og kan passer Jacobsens disipler på tabellen. Lag syv og åtte på tabellen rykker ned i førstedivisjon, mens lagene som ender som nummer fem og seks skal ut i kvalikk. En fjerdeplass, som fortsatt er teoretisk mulig, sikrer plassen til neste sesong.

Tøff bortekamp gjenstår
Men: At KFUMs siste kamp er mot bunnlaget Brumunddal tror Jacobsen ikke trenger å være noen fordel.

– Det er en lang busstur midt i uka, helt i slutten av oktober. Det er ett element. Samtidig må vi huske at de spilte uavgjort mot Kjelsås, som vi slet mot nå nylig, så utgangspunktet mitt er at dette er et godt lag på høyde med Kjelåsås. Det blir tøft, mener juniortreneren.

Da hjelper det i alle fall godt å ha med seg den gode opplevelsen mot Drøbak-Frogn i bagasjen på turen nordover den 28. oktober. At den nye formasjonen også satt som ei kule vil heller ikke skade i oppkjøringen til serieavslutningen.

– Det var mye som satt i dag, og vi traff bra med formasjonen. Men, det er ikke dermed sagt at det er slik vi skal spille fremover, det kommer blant annet på motstanderen, understreker Jacobsen.

Her finner du tabell og her er kampfaktra.

Annonse fra Obos-ligaen: