Effektivitetsopplæring fra Lørenskog

INTERKRETS JUNIOR, TREDJE SERIEKAMP: KFUM-LØRENSKOG 0-1 (0-1)

– Det er jo derfor fotball er så gøy, da – du kan få et resultat så lenge ballen er rund, oppsummerer en skuffet men galgenhumoristisk Marius Jacobsen etter mandagens tap for Lørenskog på KFUM Arena.

Og har selvsagt helt rett i det. For: KFUMs juniorgutter var nok en gang det beste laget på banen, både ut fra sjanser og ballinnehav, men akkurat den lille detaljen med å sette lærkula i nettmaskene sliter de med for tiden. Og nettopp derfor blir de tre poengene som ut ifra de fleste statistikker burde ha havnet i hjemmelagets garderobe i stedet med i bortelagets bagasje.

Effektive Lørenskog
Mens de rødhvite i sin andre strake hjemmekamp var oppe i et tosifret antall målsjanser, nøyde bortelagets seg med to – hvor den ene på en kjapp overgang satt kontant i kassa etter en drøy halvtimes spill. Det gjorde den for så vidt også for Kåffas del ved én anledning: På overtid satte nyreturnerte Thomas Knutsen ballen i kassa, bare for å få se nettkjenningen avvinkes for det som etter de fleste solemerker var en korrekt offside.

Dermed står juniorgutta bare med to poeng på årets tre interkretskamper, til tross for et spill- og sjansemessig overtall i alle oppgjørene. Bare på de to hjemmekampene har vi nå noterte oss for over 25 målsjanser, noe som ifølge gammel Drillo-statistikk skulle gitt minst fem nettkjenninger.

Scoringsvegring
Fasiten viser null.

– Vi er jo ikke i nærheten av å score, og da er det heller ikke så lett å vinne, påpeker Jacobsen.

– Muligens begynner det å sitte litt i topplokket nå, men jeg tror egentlig ikke det er noen «jinx» vi har fått.

Juniortreneren er samtidig kjapp med å understreke at det fortsatt er mye positivt som skjer utpå banen.

– Vi gjør jo egentlig veldig mye rett, også i dag. Denne kampen styrer vi virkelig, påpeker Jacobsen.

Heldigvis – det er alltid en ny sjanse, og den kommer bare om tre dager når juniorene reiser til Grefsen kunstgress og skal møte Kjelsås. Da er det på høy tid å gjøre som Jørn Jamtfall en gang i tiden lærte oss etter en fotballmessig nedtur, nemlig hjem for å «snu kjerringa».

Kampfakta fra kampen og tabell finner du her.

Annonse fra Obos-ligaen: