Toppkamp og cupfest

Damelaget har mye å spille for de neste dagene. Lørdag er det toppkamp i serien mot opprykksfavoritt Molde og onsdag til uka kommer toppserielaget Lyn på cupbesøk.

Også damenes a-lag har hatt en god start på sesongen. Som gutta er de en tredel ut i seriespillet - og etter seks av 18 kamper har KFUM lagt seg til på toppen av 2. divisjon avdeling 3.

Lørdag kl. 15.00 går de ut på Aker stadion - også kalt "Røkke-løkka" - for å prøve seg mot det som ble pekt på som den store opprykksfavoritten før sesongen.

- Vi er ikke så overrasket at vi kjemper der oppe, til tross for at vi har hatt en del utfordringen i inngangen til sesongen. På en imponerende måte har jentene vært fokuserte og løsningsorienterte, og det jobbes godt. Så er det kanskje litt overraskede at avdelingen er såpass tett og jevn der noen av de nyopprykkede lagene har slått godt fra seg, sier hovedtrener Jesper Eek.

Han gleder seg til lørdagens test.

- Vi drar til Molde vel vitende om at vi møter et godt lag som kanskje ikke har fått den uttellingen de hadde forventet. Dermed er det nok et lag som vil gå ut i hundre og forsøke å sette premissene i kampen. På vår side er vi godt forberedt på hva vi kan møte, og har jobbet grundig med vårt eget spill for å kunne gi et motspill der vi også skal være med på leken, melder Eek.

Det har vært en sesong der han og trenerteam har måttet lete etter nye konstellasjoner, med nye spillere på laget.

- Vi har nå funnet en måte å spille på som passer oss bra. Og så har det dukket opp løsninger som ikke lå opp i dagen for en stund siden. Blant annet har vi hentet opp Aprilia Falmår fra juniorgruppa og hun har virkelig imponert og levert varene, og Seline har blitt flyttet inn på midtbanen og gjort sakene veldig bra.

En ny herlig utfordring kommer til uka når Lyn kommer på besøk til cupkamp.

- Det blir et skikkelig Oslo-derby mot et toppserielag - så det blir veldig gøy. Det blir en slags bonuskamp, og så håper vi at vi og klubben kan invitere til en fest med mange KFUM-kamerater på tribunen.

Målet er at kampen kan bli en markering på at jentefotballen i KFUM er på vei mot et nytt nivå, både på banen og i bredden av klubbens jentesatsing.

- Vi tar steg som viser at vi nærmer oss toppfotballen. Dette er også en del av at jentefotballen i Kåffa er i fremmarsj, og vi ser sterke årganger og veldig spennende spillere som kommer i de neste årene. Vi har allerede flere av dem på hospitering og i år har juniorgruppa og damelaget kommet mye tettere sammen og utgjør en kraft vi alle kjenner på. Det lover godt!

Vi ønsker jentene lykke til mot Molde lørdag og håper virkelig mange tar turen til cupfest på onsdag, med avspark kl. 19.00.

Z62_3297 (2)_ingeborg-Ida-Klara-GodStemning.jpg
Z62_3244 (2)-Kåffa-jente-Hei-Klara.jpg

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter