To Kåffa-jenter for Norge i J16-nordisk

Selma og Elle spiller Åpent Nordisk Mesterskap for J16 denne uka.

KFUM-jentene Selma Jordfald og Elle Ulstein er med Norge-troppen som den neste uka spiller nordisk mesterskap i Sundsvall i Sverige.

Elle har vært fast innslag på landslaget, mens Selma var godt inne i varmen før en lang skadeperiode har gjort henne uaktuell. Nå er hun også tilbake for fullt - både i klubb- og for landslag.

- Landslagsspillerne er gode rollemodeller for de yngre spillerne i klubben. Det legges merke til og de blir sett opp til, sier Jesper Eek.

Om de to uttatte, sier han:

- Elle har gjort det godt på landslaget hele veien, mens Selma har hatt et ufrivillig opphold i nesten et år nå. Flere skader har resultert i en lang vei tilbake, men med en enorm stå-på-vilje er hun tilbake for fullt. Imponerende og vel fortjent!

KFUM har de siste årene hatt flere spillere med flagget på brystet på aldersbestemte landslag. Det er også positivt at jenter i klubben nå har et solid damelag i egen klubb å se opp til. Andelen egenutviklede spillere på damelaget er høy, sammenlignet med de fleste andre klubber på dette nivået. I årets seriespill har fem 07-jenter vært på banen, og i tillegg har ytterligere fem spillere i troppen hatt mange KFUM-år bak seg før de ble a-lagsspillere.

- KFUM ønsker å være et sted der unge og sultne fotballjenter kan oppleve stor glede ved fotballen, samtidig som de er del av et ambisiøst miljø der vi er opptatt av å utvikle både lag og enkeltspillere.

- Med flere yngre landslagsspillere på jentesiden i KFUM de siste årene, kan vi trygt si at det jobbes godt i klubben. Stadig flere spillere tas også ut på krets og sone, noe som gjør at nivået i klubbens egne utviklingsarenaer blir meget bra. På a-laget møtes spillere som Selma og Ella med en god treningskultur og et relevant kamptilbud, så de står sterkere den dagen de er klare for å ta et neste nivå, sier Jesper.

Vi ønsker Selma og Ella lykke til i nordisk. Norge J16 spiller mot Finland torsdag 6. juli kl. 18.00. Semifinale spilles søndag og en bronsefinale/finale spilles onsdag 12. juli. Kampene kan ses på Direktesport.

Z62_6776-Selma-Elle.JPG
Både Selma (t.v.) og Elle er med når Norge J16 spiller nordisk mesterskap den neste uka. Foto: Stein-Erik Dokken

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter