Pangstarten på høstsesongen fortsetter

Regnet uteble på AKA Arena, men det haglet kåffa-scoringer i høstsesongens første bortekamp.

HBK 2 - KFUM 0-10 (0-6) Det var et skjerpet og fokusert Kåffalag som busset fra Ekeberg til årets første lange bortekamp. Vårsesongens oppgjør mot HBK 2 var en tettspilt affære, hvor KFUM til slutt vant 3-0 etter å ha brukt over en omgang på å slite ut disiplinerte Hønefossrekrutter.

Etter å ha startet høstsesongen med 10-1 seier hjemme mot Høybråten Stovner, ventet derfor damene tøffere motstand. Værmeldingen til YR meldte om 26 grader og fare for både styrtregn og skogbrann, så her gjaldt det å være forberedt på alle mulige senarioer. HBK 2 stilte med et nykomponert lag sammenlignet med det første møte. Mange unge og lovende spillere, hvor noen fikk sin debut i andredivisjon. De skulle vise seg å bli et brutalt møte med divisjonens mestscorende lag.

SED_5624-Dokken (1).JPG

KFUM tok kommandoen fra start, selv om HBK ikke var ufarlige med noen stikkere igjennom på raske angrepspillere. Aslaug Helene Stavrum fikk kampens første store sjanse da Ebba Lund Andersen fant henne med et hardt og lavt innlegg på tvers av HBKS boks. HBKs keeper måtte gi corner avslutningen mot nærmeste stolpe. Harde og lave innlegg skulle vise seg å bli en vinneroppskrift denne klamme sensommerkvelden i Hønefoss.

8 minutter: 1-0 Emma Arthur (Ingvild Urå). KFUM-kvinner har vært livsfarlige på cornere i hele år, og Seline Rekkedals utoversvingte ekspedering havnet hos Ingvild Urå som stanget ballen mot mål. Her dukket seriens toppscorer Emma Arthur opp og pirket ballen over streken. Selv etter en tidlig kalddusj i tropevarmen fortsatte HBK2 å spille sitt spill. De neste minuttene var vertene farlig nærme å være alene igjennom mot KFUMs keeper Martine Dokken, og det var kun noen marginale offsideavgjørelser og uheldige sisteberøringer som hindret Hønefoss i å teste KFUMs sisteskanse. Likevel tok Kåffa mer og mer over banespillet, og når Hønefoss fikk låne ballen ble de presset til grove frispillingsfeil av et heltent KFUM lag med midtbanekriger Mina Mathiassen-Nymoen i spissen.

SED_8210-Feiring (1).JPG

16 minutter: 2-0 Mina Mathiassen-Nymoen (Emma Arthur). Emma vant ballen høyt på HBKs banehalvdel etter en frispillingsfeil og fant Mina med et lavt- og ikke minst hardt- innlegg. 23 minutter: 3-0 selvmål (Seline Rekkedal). En ny miss i frispillingen slapp Seline til langs dødlinjen i HBKS boks. Innlegget var langs bakken, og det var hardt. HBKs keeper var uheldig og styrer ballen i eget mål.

Lagene tok drikkepause etter 25 minutter med mørke skyer og fjerne tordenlyder som bakteppe. Etter at kampen startet opp igjen fortsatte KFUM å ha overtaket, men Hønefoss viste at de hadde spillere i bakre ledd som kunne slå gode gjennombruddspasninger når de ikke ble terrorisert av Emma. De to neste Kåffascoringene fulgte likevel en kjent melodi. 30 minutter: 4-0 Emma Arthur (Aslaug Helene Stavrum) Aslaug ble spilt igjennom av Urå, og sendte et innlegg -høyde type lavt, kraft type hardt- mot Emma som rundet keeper og satt ballen i det åpne målet.

SED_5887-scoring (1).JPG

38 minutter: 5-0 Marianne Sundsvalen (Rikke Othilie Thorkildsen). Rikke danset seg forbi HBKs høyreside og ned til dødlinjen inne i 16-meteren. Ingen premier ble utdelt til de som klarte å gjette at pasningen ut mot straffemerket var hard og lav. En kø av KFUM spillere var klare for å komme på scoringslisten, men de eldste har rangen, og Marianne satt ballen utagbart i nettet. KFUM skulle gi et slagent Hønefoss enda en i sekken før pause. 44 minutter: 6-0 Silje Tengesdal Stavnheim (Seline Rekkedal). Midtstopper Silje løp inn en ny god corner fra Seline i mål.

Dommeren blåste av til pause på AKA Arena. HBK hang greit med innledningsvis, men mange stygge frispillingsfeil kombinert med et Kåffalag som straffet så å si alle ballmist med mål, gjorde at det ble en omgang med kun et lag på banen. Regnet så ut til å holde seg borte. Linjedommer og Dokken ville begge hjem og se Liverpool, og jaget lagene ut på banen til andreomgang.

SED_6601-Ebba-Marianne (1).JPG

KFUM gjorde ingen bytter, men flere av spillerne, blant annet Aslaug fikk beskjed om at hun ville bli byttet ut tidlig i andreomgang. Det skulle hun ha seg frabedt. I løpet av omgangens 10 første minutter var KFUMs kantspiller ustoppelig. Emma og Ebba ble spilt fri en gang hver i gode avslutningsposisjoner. Rett før hun skulle byttes ut, utfordret Aslaug en mot en og er nær ved å score. KFUM-benken bedrev heftig lobbyvirksomhet mot hovedtrener Jesper Eek, og Aslaug fikk lov å fortsette på banen. I stedet for gikk Marianne ut og Delia Letelier inn.

HBK spilte seg inn i kampen, og har en periode med mer ballbesittelse. To ganger var det folksomt foran Dokken, men det ble ingen redusering. Aslaug spilte på lånt tid, og ble byttet ut mot Marit Flå etter 60 minutters spill. Så åpnet KFUM målkontoen igjen.

62 minutter: 7-0 Silje Tengesdal Stavnheim (Seline Rekkedal). En kort cornervariant denne gangen, men resultatet ble det samme. Silje hamret inn en pasning fra Seline. Fra benken meldte Marianne at dette var gode eksempler på at forskjellig metodikk kan gi samme resultat.

SED_7579-Ida (1).JPG

63 minutter: 8-0 Ebba Lund Andersen (Seline Rekkedal). Et innlegg som er hardt kan være bra, men hvis det går himmelhøyt over spillerne hjelper det ingen. Et innlegg som er lavt kan være effektivt, men er det løst vil det aldri nå fram til ønsket spiller. Et innlegg som er hardt og lavt derimot, det er som salt og pepper, som Batman og Robin, som KFUM-damer og målfest. Ingvild Urå bytter ut etter 70 minutter og Marte Altmann Hjelmeland kommer inn.

74 minutter: 9-0 Seline Rekkedal (Delia Letelier). Det var festfotball på Hønefoss Arena. Delia brukte tre tofots-finter på å dra seg igjennom hele Hønefoss og omegn. Det så ut som hun gikk seg bort, men hun spilte ballen tilbake til Seline som grådig klistret avslutningen i lengste kryss. Etter 80 minutter kom sesongens mest velfortjente innhopp. Julia Andreassen Caroprese, var endelig klar for sin debut for KFUM i andredivisjon. Etter en stygg ankelskade i vinter har Julia jobbet seg sakte tilbake. Ut gikk Ebba, som ikke har for vane å smile når hun blir byttet ut, men det var lett å se at hun unnet reisepartneren sin de siste 10 minuttene på banen.

SED_8147-Delia (1).JPG

90 min: 10-0 Emma Arthur (Marte Altmann Hjelmeland). Emma som scoret 7(!) mål mot Høybråten Stovner kom ned på jorda igjen med kun et stusselig hattrick i målprotokollen denne gangen. Referenten var uoppmerksom i det scoringen kom, men hvis man skal tro på dramatiske gjenfortellinger fra innbytterbenken scoret Emma på et høyt(!!) innlegg fra Marte. Vi får bare håpe det var hardt.

Dommeren blåser av kampen, og de unge rekruttene på HBK 2 har nok hatt bedre opplevelser på fotballbanen enn møte med Kåffa denne sene augustkvelden. Vertene stilte med et urutinert lag med fine ferdigheter, som nok fint kommer til å ta nivået i andre divisjon om kort tid. Denne kvelden ble de dessverre for lette i møte med høstsesongens formlag.

Neste kamp er borte mot ØHIL 2 mandag 22.august kl.20:00, hvor damene ønsker å revansjere det sure tapet fra vårsesongen.