OPPRYKK FØR SERIESTART

Nå sikter Eek mot topp-4 med damelaget.

Jesper Eek ble hentet til KFUM som assistenttrener på damelaget tidlig i vinter. Noen uker senere rykket han opp - og tok plass i hovedtrenerstolen. 

Det kan høres mer dramatisk ut enn det faktisk var. Simen Føyen, som har lagt ned en kjempejobb med damelaget, og som styrte laget til opprykk i fjor høst, fant ut at han hadde gjort sitt og at han ville prioritere egen tid annerledes.

Dermed var det duket for Eek som damesjef på Ekeberg. En utfordring han har tatt på strak arm.

- Jeg går ydmyk og stolt i gang med oppgaven. Fra dag en har jeg blitt tatt vel imot, og møtt et suverent støtteapparat og en flott og motivert spillergruppe. Jeg må bare berømme Simen og gjengen for den jobben som er gjort, og som har gitt et solid ståsted for videre satsing, sier Jesper, som har lang fartstid i jentefotballen, ikke minst fra Øvrevoll/Hosle (ØHIL).

INKLUDERENDE MILJØ
KFUM var en klubb han kun kjente fra utsiden. Nå hadde han for så vidt dannet seg et bilde, et bilde han har fått forsterket etter at han satte sine bein på innsiden av KFUM-hallen.

- KFUM svarer definitivt til de forventningene jeg hadde. Alle snakket varmt om et inkluderende og godt miljø der mennesket er satt i sentrum og en god organisasjon som holder det hele sammen. Det var også en av grunnene for at valget falt på Kåffa, sier han.

Spillergruppa er enormt motivert, og de er samstemte om at topp-4 er innen rekkevidde

— Jesper Eek
Rent sportslig er han spent på det som venter. Korona har også for hans gruppe skapt noen fartsdumper gjennom vintersesongen, i tillegg til et par leie skader.

Det venter helt sikkert en tøff sesong. Etter en fantastisk 2021-sesong må det skrus til et par knepp. 2. divisjon legges om etter sesongen, noe som betyr at kun de fem beste lagene står i ligaen.

- Det vil bli tøft nok å nå det målet. Spillergruppa er enormt motivert, og de er samstemte om at topp-4 er innen rekkevidde, og har dette som en etablert målsetning. Holder vi riktig fokus og gjør jobben skikkelig fremover, er dette fullt mulig.

1642_Jesper_Eek_1500x1000px.jpg
EEKEBERG: Jesper Eek har funnet seg til rette på Ekeberg og i ny klubb. Foto: Erik Thallaug/Fotofolk.no

SPENNENDE ÅRGANGER
Toppscorer Celine Larsen har meldt overgang til ØHIL. Inn har det kommet flere spennende spillere. Celine er erstattet med en meget spennende spiller i Emma Arthur. Hun kommer nå fra tre sesonger i dansk 1. divisjon. Rikke Thorkildsen kommer fra Grei og har god erfaring fra 1. divisjon, og kan bekle både en indreløper og kantrolle.

- Til slutt er vi veldig fornøyde med at Tone Bettina Pirisi valgte Kåffa etter flere år i Kolbotn og Toppserien. Det sier seg selv at forventningene til henne er store og at hun garantert vil bety mye for oss som et nyopprykket lag. 

Han ser også at det kommer en rekke av spennende KFUM-jenter nedover i årgangene.

- Vi har en gjeng med juniorer som banker på, og jobber beinhardt på trening for å utfordre de etablerte. Vi gleder oss også veldig til å bli bedre kjent med de yngre talentene som kommer fra ungdomsavdelingen. Der gror det godt og vi har noen virkelig spennende årganger på vei opp og frem, sier Jesper.

KFUM serieåpner mot Snøgg på KFUM Arena 23. april. 

Denne saken står på trykk i OBOS-ligamagasinet som du får om du stikker innom KFUM-hallen.

 

Annonse fra Obos-ligaen: