Marit og Delia takket av med seier

Vårsesongen ble avsluttet med seier mot Stabæk 2. Det ble også avskjedskampen for Marit og Delia på damelaget.

Det var en meget fornøyd gjeng på a-lag kvinner som tok fotballferie etter seier på Nadderud søndag. En sterk 2-1-seier på bortebane mot Stabæk 2 satte punktum for en solid vårsesong i den landsdekkende 2. divisjonsserien.

I seiersgleden ble det likevel blandet inn noen vemodige følelser da det er klart Marit Flaa og Delia Letelier har spilt sin siste KFUM-kamp, i alle fall for denne gang.

Marit har søkt seg til studier i Trondheim, mens Delia skal på college i USA.

- Det er klart at dette blir et tap for oss. Delia har «vokst opp» i KFUM og har vært med på hele reisen med dette damelaget, fra 4. divisjon og til «nye» 2. divisjon. Hennes teknikk og blikk for spillet, samt vinnende vesen, vil bli savnet. Marit har en kortere historie her i klubben, men har virkelig satt spor. Med sin eminente teknikk og evnen til å få med seg ballen i alle mulige og umulige situasjoner har hun nok frustrert mange høyrebacker, sier trener Jesper Eek.

Saken fortsetter under bildene!

Z62_6742-Marit-Dokken.JPG
Det var flere som ønsket å takke Marit (t.h.) for innsatsen i KFUM-drakt etter kampen mot Stabæk, blant andre keeper og kaptein Martine Dokken. Marit stoppet på 31 kamper for KFUMs damelag - og noterte seg for 13 scoringer. Foto: Stein Erik Dokken
Z62_6788-Ebba-Delia-Julia.JPG
Delia Letelier har vært sentral i jentefotballen i KFUM i mange år. Spilleren, som er født i 2003, debuterte på damelaget i 2018 og har spilt nesten 50 a-kamper. Foto: Stein-Erik Dokken


Spennende navn
Han har hele tiden vært forberedt på at det vil være spillere ut og inn i «sommervinduet».

- Allerede forrige uke fikk vi inn Anneli Aslaksrud fra Kolbotn, som vil gi oss god konkurranse på stopperplass, og vi har et håp om å få inn ytterligere 4-5 spillere før neste seriekamp i midten av august. Her er det noen spennende navn, og kanskje en gammel kjenning fra i fjor. Det skal også nevnes at Marie Nygaard-Damm er på gang etter langt skadeopphold. Vi håper den store jobben hun har lagt ned for å komme tilbake betaler seg nå, sier Jesper.

Alt i alt er han svært fornøyd med resultater og utvikling på laget som har lagt seg til rett under toppen i 2. divisjon.

Ikke minst med tanke på noen sentrale spillere har vært ute med langtidsskader.

Med blant topplagene
Odd topper tabellen med 34 poeng, mens HamKam, Kongsvinger og KFUM følger bak, med henholdsvis 25, 24 og 22 poeng. Kåffa har én kamp til gode på lagene over oss på tabellen.

- Vi presterer noe ujevnt og det har blitt noen veldig irriterende poengtap, men samtidig viser vi at vi kan konkurrere godt mot de fleste. På vårt beste er vi vanskelig å stanse, så vi må bare heve det laveste nivået.

- Hva har vært høydepunktet?

- Det desiderte høydepunktet i år er NM-kampen mot Kolbotn. Det å ha dem på gaffelen til det gjensto noen få minutter, ga oss en bekreftelse og tro på at det er mulig å nå det neste nivået.

- Og den største skuffelsen?

- Det må være 13 minutter med fullstendig kollaps mot HamKam der vi slipper inn tre mål og gjør det veldig vanskelig for oss selv, og det mot en tøff og god motstander vi helst skal se bak oss på tabellen. Heldigvis kom oppturen rett etterpå da vi slo Stabæk 2 borte etter en solid jobb av jentene.

Lang høstsesong i vente
Han ser fram til en lang og innholdsrik høstsesong.

- Vi få på plass en konkurransedyktig tropp igjen og få tilbake noen av de spillerne som er skadet. Videre skal vi fortsette å jobbe med de spennende hospitantene våre, så de kan få gode referanser.

- I sum vil vi da få en treningshverdag og en konkurranse i troppen som gjør at vi kan tåle den ekstremt lange høstsesongen, som avsluttes med kamp mot Lyn 2 på KFUM Arena søndag 12. november. Vi er i posisjon til å angripe lagene rett bak Odd, som virker veldig solide. Vi ser absolutt oppover på tabellen nå, avslutter Jesper.

Neste kamp spilles hjemme mot Medkila lørdag 12. august.

Vi ønsker Jesper, resten av trener- og lederteamet og jentene en god sommerferie!

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter