Kåffa-profiler gir seg på damelaget

Det er mye KFUM-rutine som forsvinner ut dørene fra damelagsgarderoben denne sommeren.

Damelaget har lagt bak seg en sterk vårsesong og har tatt ferie på 2. plass på tabellen. Når jentene samles igjen etter pausen, vil noen spillere bli savnet.

Aslaug Stavrum, Ida Marhaug og Martine Dokken er blant de som henger den vakre KFUM-drakta et stykke inn i klesskapet – i alle fall for en stund.

De tre har vært sentrale skikkelser på damelaget i flere sesonger og har samlet over 160 a-lagskamper.

Alle de tre fortsetter fotballkarrieren, men med studieplaner som tar de bort fra Oslo. Kantspiller Aslaug flytter til Bergen for å fortsette studier, og trolig med spill for Fyllingsdalen i 1. divisjon. Forsvarbauta Ida drar enda lengre vest og skal i gang på college og fotballspill i West Virgina i USA. Keeper og kaptein Martine tar med seg hansker og skolesekk til Trondheim og 1. divisjonsspill for KIL/Hemne.

- Det blir spesielt at ikke disse tre blir med oss videre. Martine har vært en kaptein med stor K. En kontinuitetsbærer og ledertype som har vært med på å definere damelaget og kulturen vår. Ida og Aslaug har begge gått gradene i klubben, og som hver på sin måte har satt sitt tydelige preg på gruppa og laget, sier trener Jesper Eek.

Ellen Tafjord og Synne Jareld er to andre som takker for seg.

- Ellen har vært en viktig brikke for oss i vårsesongen i sin tierrolle, men tar nå med seg flyttelasset til Bergen, mens spissen Synne fikk bare en halv sesong med kamper etter at hun måtte trene seg opp etter korsbåndskade, sier Eek.

Også Ronja Corbatta-Thyness setter punktum for sin KFUM-karriere. Keeperen, som kom fra Kolbotn, har dessverre vært skade- og sykdomsplaget og flytter hjem til Brumunddal.

8d709c52-e24e-4449-b28c-03bc37ae4985.jpg
BERGEN NESTE: Aslaug kom fra VIF til KFUM i ungdomsårene og har med 21 mål på 42 a-kamper vært en viktig brikke på damelaget. Foto: Stein-Erik Dokken

Aslaug Stavrum innrømmer at det har vært vanskelig å lukke igjen KFUM-kapittelet for denne gang.

- Det er uten tvil Kåffa som har vært det vanskeligste med å flytte fra Oslo. Til tross for at jeg hadde en del år i Vålerenga som ung, så opplever jeg jo at det er Kåffa jeg har vokst opp i. Rundt meg har jeg så mange gode venner og ikke minst trenere som ser meg og har hjulpet meg med utviklingen.
 

Z62_8722-Dokken-påskrudd.JPG
TRONDHEIM NESTE: Martine Dokken holdt nullen i 31 av de 73 kampene hun har stått for KFUMs damelag! Nå skal hun fortsette karrieren i KIL/Hemne. Foto: Stein-Erik Dokken

Martine Dokken kom fra Oppegård på slutten av 2019 og har vært en plogspiss med tanke på å etablere en ny treningskultur i og rundt damelaget til KFUM. På vei ut dørene er hun opptatt av å takke alle rundt som har vært med hennes egen reise som keeper.

Med Simen, Jesper og Ole som trenere, og ikke minst keepertrenere med Miki i spissen og nå i det siste også Steve og Ole Mosand.

- Gjennom tiden min i KFUM har damelaget utviklet seg stort både sportslig men også med tanke på rammene rundt. Laget er en ekstremt dedikert gjeng som jobber beinhardt for å utvikle oss både som enkeltspillere, men også som et lag. I tillegg er det en gjeng med helt fantastiske personer med gode verdier, og jeg har fått mange nye herlige venninner. Det er med tungt hjerte å skulle forlate denne fantastiske gjengen. Jeg er utrolig stolt av hele laget og har skikkelig tru på opplegget og gjengen. Jeg ønsker gjengen masse lykke til videre og tror KFUM damelag kan nå langt, sier Martine.

Z62_1521-Ida kopiK.jpg
USA NESTE: Etter 49 kamper på KFUMs damelag skal Ida Marhaug bruke sin gode pasningsfot i West Virgina. Foto: Stein-Erik Dokken


Ida er takknemlig for alle minnene hun har samlet fra en lang KFUM-karriere.

- Det blir vemodig å dra fra damelaget nå, en gjeng jeg er takknemlig for å ha hatt en veldig fin tid med og kommer til å savne masse. Nå venter et nytt eventyr for meg. Det blir spennende å komme til et nytt lag, land og kultur. Det er godt å ha litt Kåffa-fotball i bagasjen og en haug av minner fra klubben i mitt hjerte, så jeg kan ta collegelivet med storm, sier Ida.

De har alle tre stor tro på framtidens damelag i KFUM.

- Det er utrolig mye talent og gode spillere i denne gruppa. Jeg har derfor ekstremt stor tro på at KFUM sitt damelag kan nå langt, og kanskje en dag i Toppserien, melder Aslaug på vei ut dørene i Kåffa-hallen.

Vi ønsker alle jentene lykke til videre med nye utfordringer, både på og utenfor banen. Igjen sitter en hovedtrener som skal bruke de neste ukene til å finpusse på troppen inn mot høsten.

- Vi har allerede spennende spillere på blokka i tillegg til flere juniorspillere som virkelig begynner å nærme seg. Vi gleder oss til en spennende høstsesong, sier Jesper.

femut.jpg
TAKK FOR DERE! Martine, Ida, Ellen, Aslaug og Synne takker for seg.

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter