Historisk cupkamp på Ekeberg

Ikke siden 90-tallet har Kåffa vært med i NM for kvinner. Kl. 19 i kveld er vi på NM-ballen igjen.

Med klatring i divisjonssystemet åpnes også dørene til å delta i NM for kvinner.

En mimrerunde i lokalene i KFUM-hallen denne uka, gravde fram minner om en cupkamp mot Kolbotn en gang på 1990-tallet. Siden har vi vært ute av landets gjeveste cupselskap på kvinnesiden.

I dag er vi invitert inn til NM-bordet igjen. 1. runde - og motstander på KFUM Arena i kveld er samme gjeng som møtte KFUM-jentene til seriekamp sist helg: Kongsvinger. 

- Vi vinner nok neppe cupen nå heller, men det hadde vært veldig gøy å kunne ta seg videre et par runder, og kanskje møte et Toppserie-lag, og gjerne i et byderby, sier trener Jesper Eek.

Han innrømmer at det er litt spesielt at vi møter sammen motstander på samme gress med så få dager imellom, ikke ulikt det herrelaget gjorde med Sogndal i fjor.

Seriekampen sist helg endte med 3-2-seier til Kåffa etter at Kongsvinger åpnet best og ledet to ganger. De rødhvite kjempet seg imidlertid inn i kampen, og viste med all tydelighet at det var en match de ville ville.

Nå skal nye kort deles ut.

- Det blir det spennende å se hvordan begge lag legger opp taktikken, og disponerer troppene sine. Vi har noen planer som gjør at gjestene skal få noe å bite i igjen. Vi har en solid tropp og sultne spillere med spisskompetanse og som er klare til innsats, sier Eek.

Det er ingen hemmelighet at det blir noen endringer på KFUM-laget. Noe på grunn av sykdom og noe for å spare krefter inn mot seriekamp til helga. Samtidig peker Jesper på at han disponerer en jevn og god tropp.

- I dag vil det være helt avgjørende at vi nullstiller og går inn i kampen med mye energi og vilje. Med seriekamp igjen på lørdag vil det være en fordel å kunne avgjøre ved ordinær tid og slippe ekstraomganger, sier Jesper.

Han håper KFUM-kamerater benytter anledningen til å møte opp til en sjelden cupkamp for damelaget. Velkommen til minst 90 minutter med underholdning på banen og åpen kiosk på KFUM Arena.

Kampstart kl. 19.00.

Foto: Stein Dokken

kfum_damer.jpg
SNAKKES, DA!? Vi ses på Ekeberg kl. 19 i kveld.

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter