Ett poeng i Sogndal

Kåffa-damene reiste til Sogndal med andreplass i sikte, men måtte ta til takke med ett poeng og tredjeplass i årets 2. divisjon.

Forutsetningene før oppgjøret i saftbygda var klare: med seier ville KFUM gå forbi Sogndal på tabellen og krone en allerede strålende sesong med 2.-plass.

Fra start var det imidlertid Sogndal som hadde mest saft i beina. Selv om Kåffa-damene var godt forberedt på hva motstanderen kom med, ble det en stressende åpning mot hjemmelagets til tider høye press og agressive duellspill.

Etter 12 minutter fikk Kåffa-forsvaret en lang ball bak seg, og etter litt kommunikasjonssvikt endte ballen i beina på en Sogndal-spiller på 16 meter. Hun hadde en enkel jobb med å trille inn en 1-0-ledelse for vertene.

Stavrum med utligningen
Omgangen bar videre preg av at Kåffa ikke helt klarte å finne seg selv, og lot seg oppjage til å gjøre litt for mange feil.

- I første omgang får vi for mange brudd imot, og klarer ikke ta kontroll på kampen. Vi henger etter i duellspillet og skaper for lite sjanser, sier trener Jesper Eek om prestasjonen de første 45 minuttene.

Eek og jentene brukte imidlertid pausen godt, og allerede etter 11 minutter av andreomgang ga pausepraten effekt. Marit Flaa, som kom inn for Ebba Lund Andersen ved pause, skøyt først i tverrligger. Ballen ble liggende i feltet, og der dukket Aslaug Stavrum opp - som bestemt satte inn utligningen.

Omgangen utviklet seg mer og mer i Kåffas favør. Spillet satt bedre enn i førsteomgang, men de helt store sjansene uteble. Sogndal var farlig frampå ved et par kontringer, mens Kåffa-trykket stort sett endte i noen halvfarlige dødballer.

Den største dødballmuligheten kom helt på overtid, da ballen falt ned i femmeteren på en corner. Flere Kåffa-bein var nær ved å få skutt, men Sogndal fikk til slutt klarert.

- Vi lykkes med planen i økende grad ut over andre omgang og fikk utlikningen vi trengte for å gå for seier, men selv med en god sluttspurt ville det seg ikke helt i dag, sier Jesper.

Hevede hoder
Dermed sto det 1-1 på måltavla da dommeren tok fløyta til munnen for siste gang i årets 2. divisjon. Sogndal-jentene jublet hemningsløst for å ha sikret andreplassen, mens det var en noe slukøret Kåffa-gjeng som somlet seg til garderobene på Fosshaugane Campus.

Når alt kommer til alt, og kanskje allerede på bussturen hjem, vil nok de fleste jentene gå med hevede hoder og kunne klappe seg fornøyd på skulderen over årets sesong. Tredjeplass i klubbens debutsesong på nivå 3 er ikke til å være flau av!

- Når vi får dagen litt på avstand kan vi se tilbake på en meget god sesong der vi ender på tredjeplass med 43 poeng på 20 kamper og en målforskjell på 81-26. Det er vi stolte av, forteller Jesper.

Selv om seriespillet er over, slutter ikke jentene å trene med det første. De holder det gående på en treningsfeltet i tre uker til, på tampen av en sesong hvor laget har tatt stadig nye steg. Neste sesong venter en enda mer spisset utgave av andredivisjon - når det kun er to nasjonale avdelinger på dette nivået.

Jesper og jentene ser fram mot utfordringen.

- Vi har videreutviklet spillestilen som var etablert, tatt store steg fysisk og har en godt sammensveiset gruppe med felles ambisjoner om videre satsing. Her er det masse spennende å bygge videre på, avslutter Jesper.