- Et kroneksempel på en Kåffa-spiller

Marianne Sundsvalen legger skoene på hylla - et par sko som har satt dype spor i klubben.

Etter totalt ni sesonger for A-laget, med et lite trøndelagsopphold underveis, har Marianne bestemt seg for at hun har spilt sin siste sesong for Kåffa-damene. Hun tar med seg et lass av gode minner fra tiden som aktiv.

- Det har vært en helt fantastisk reise. Å være en del av et lag med ambisjoner og et tydelig mål, har gitt meg motivasjon, gode utviklingsmuligheter, svært stor fotballglede og noen av mine mest spennende og viktige fotballkamper jeg noen gang har spilt, og kommer til å spille, sier Marianne.

Kåffas nummer 8 har elegant bekledd en av de sentrale midtbaneposisjonene i en årrekke. Med en enorm motor og treningsvilje har hun vært en foregangsfigur for den yngre jentene i klubben, og virkelig vært med og satt standarden på trening. Daglig leder Thor-Erik Stenberg er full av lovord.

- Ikke minst har hun gått foran med gode holdninger, og er et kroneksempel på hva en Kåffa-spiller skal være. Hun har vært en svært viktig brikke i utviklingen av damelaget, og hele jentefotballen i klubben, både som spiller, assistenttrener på laget og ikke minst ved sitt arbeid på akademiet, sier Stenberg.

Takknemlig og stolt
De siste årene har Marianne fått være med på et lag som for alvor har utviklet seg, og som har gått stegene i divisjonssystemet. Fra hun kom hjem til 3. divisjonsspill i 2019 har hun vært med på suksessreisen som foreløpig ikke har noen endestasjon, og som i år resulterte i å holde plassen i «nye» 2.-divisjon.

- At jeg har fått være med og bidra til å nå målene om opprykk og direkte kvalifisering til neste års 2.-divisjon, for barndomsklubben min, gjør meg både takknemlig og stolt av alle som har vært med på denne reisen, forteller Marianne.

Utviklingen av laget og klubben har også stilt krav til mer tidsbruk. Nettopp dét er en del av årsaken til at Marianne gir seg.

- Fotball har alltid vært en del av mitt liv. De siste årene har fotballen tatt mer og mer tid, samtidig som det også har blitt morsommere og morsommere. Nå er allikevel timingen der for å vie andre, viktige deler av livet mer tid igjen.

Lysende framtid
Selv om Marianne har vært en viktig brikke i laget, både sportslig og sosialt, er ikke hovedpersonen slev det minste bekymret for framtiden til Kåffa.

- De damene der har en lysende framtid. Jeg kjenner den gjengen, og jeg kjenner til de yngre jentene i klubben. Det er bare å glede seg til årene som kommer, sier Marianne.

Thor-Erik Stenberg er enig i den analysen, selv om han anerkjenner at det er store fotballsko å fylle nå som Marianne gir seg.

- Vi mister en svært god fotballspiller når hun gir seg, men heldigvis har vi mange unge talenter på vei opp som vi håper kan fylle tomrommet, sier han.

Selv om Marianne gir seg som spiller, vil hun fortsatt være en stor ressurs som ansatt i klubben og klubbens akademi.

- Jeg vil sende en stor takk til Marianne for bidraget på laget, og heldigvis får vi fortsatt nyte godt av hennes bidrag på andre områder i klubben, avslutter Stenberg.

Annonse fra Obos-ligaen: