Kåffas gatelag satte nesen mot Fredrikstad for det som skulle vise seg å bli en rysare av en fotballkamp på Fredrikstad Stadion. Vi stilte med ni kampklare spillere i vår første bortekamp i Østlandsligaen mot gatelagenes eldste klubb, Fredrikstad. Vi kom til en Fredrikstad Stadion som var dekket til fest – kunstgresset var nyvannet og solen tittet frem over den mektige stadion.

Tom, Christian (c), Fredrik, Kim, Jani, Alexander, Farid, Abdi og Raymond.

Kampfakta:

8 – 7

Målskårere: Kim (2), Jani (2), Farid og Alexander (2)

Taco gikk igjennom hvordan vi ville fremstå og spille i garderoben før kampen og det fulgte spillerne til punkt og prikke fra første sekund.

0 – 1 Vi står høyt, som resulterer i innkast godt inne på FFK sin banehalvdel. Jani kaster inn i 16 meteren og etter flere dueller får Kim skutt ballen i mål. 0 – 1 til Kåffa!

0 - 2 Vi fortsetter å stå høyt og stresse FFK. Kim trer ballen inn til Farid som setter den alene mot keeper, 0 – 2.

0 – 3 Vi starter bakfra og bygger opp spillet. Alexander kommer seg løs på venstrekant og skrur ballen i motsatt hjørne forbi keeper. Et nydelig skudd!

0 – 4 Krig om andreball inne i feltet til FFK. Kim vinner sin duell og fyrer av et skudd i mellom bena på en FFK-spiller og i mål

FFK samler seg og står høyere i banen. Vi får to kjappe i mot og Fredrik må ut med en kneskade etter en duell. Kåffa faller litt ned og vi går til pause med resultatet 4 – 4.

Trener Alexander fokuserer på det vi har vært gode på i første omgang, og maner gutta til å gå ut og fortsette det vi gjorde så bra i starten av 1.omgang. Tom har en skade i hånden som gjør at Farid går inn som keeper.

Kåffa starter 2.omgang med å tørre og ha ball mer, stå høyere og mer kollektivt trøkk i duellene. FFK setter to knallharde skudd i mål. Vi ligger under 6 – 4 etter det er spilt ti minutter. Kåffa gir seg ikke og fortsetter å trøkke.  Vi står igjen høyt og gjenvinner ballen. Jani har finstilt børsa og knaller til et skudd fra 16 meter, MÅL! 6 -5. FFK setter to mål til, 8 -5, før Kåffa setter inn en heidundrande sluttspurt.

Jani starter med ballen ved egen 16. Spiller opp til Christian som spiller nydelig vegg med Jani som kommer på løp opp på høyre siden. Jani går for skudd – EN SUSER AV JANI, RETT I MOTSATT KRYSS! Gutta får tenning av den fantastiske skåringen og fortsetter å stå høyt. Det høye presset resulterer i at Alexander kriger til seg ballen, drar av en mann og keeper og setter ballen rolig i mål. 8 – 7 med fem minutter igjen å spille. Vi trøkker på og vinner flere innkast og frispark – vi får avsluttet mot mål, men avslutningene går dessverre utenfor. Rett før sluttsignalet får vi et frispark i farlig lege. Jani, som tidligere i kampen virkelig har fått vist frem at skuddet er finstilt, stiller seg opp. Druser til ballen – så vidt utenfor. Dommeren blåser av kampen.

Vår første bortekamp i Østlandsligaen viste seg å bli en fantastisk fotballkamp. Det legges ned en enorm innsats fra alle spillerne våre, trøkkes til i dueller fra begge lag men langt i fra noe ufint spill. Dommeren tildeles hvert av lagene 3 poeng i FairPlay-tabellen. FFK får totalt 4 poeng da de får ett pluss poeng for representanter fra begge kjønn på laget. Etter kamp er det god stemning mellom lagene. Tøffe fighter og småuenigheter blir byttet ut med takk for kampen og lykke ønsker videre i sesongen. Fantastisk motiverende å se to lag kjempe til siste sekund i en rysare av en fotballkamp!

To målskårer Kim - Den beste kampen vi har spilt!

Neste kamp er allerede om en uke. Kameratene fra HamKam gjester Kåffå på KFUM Arena 11.mai klokken 11:15. Vi håper å se deg der!