Kåffa redder liv sammen med LSK og VIF sine gatelag!

Fredag var KFUM på besøk på flotte Intility stadion hos Vålerenga sammen med Lillestrøm og Røde Kors i forbindelse med prosjektet "gatelagene redder liv".

Spillere og ledere fra alle landets gatelag får gjennom høsten mulighet for å gjennomføre kurs i førstehjelp og kursholding under ledelse av Røde Kors. Det driftes med midler fra Gjensidigestiftelsen og ble startet i 2019. 

- Gatelagene redder liv har ligget brakk siden mars 2020, men mandag denne uken blåste vi liv i det igjen, sier prosjektleder i Fotballstiftelsen Morten Giæver.

- Sammen med Røde Kors har vi nå startet på en ambisiøs plan, nemlig å nå ut med dette til alle i Gatelagsfamilien. Røde Kors har utviklet et forenklet kurs som skal gjøre det lettere å nå ut til flere med de aller viktigste momentene når det gjelder førstehjelp og HLR. Kursets varighet er på ca 1 time og tar for seg de fem viktigste stegene, inkludert en gjennomgang av hvordan en samtale med 113 er, forklarer Giæver.

Her kan man lese mer om prosjektet.

I dag var ca 25 spillere fra KFUM, LSK og VIF samlet på Intility stadion for en felles trening, lunsj og deretter kurs. Fra KFUM deltok 9 spillere, noe som er fantastisk! Kursbevis er mottatt og kompetansen tas med inn i klubb og i livet ellers. 

Takk til Røde Kors, Gjensidige, Fotballstiftelsen, Vålerenga og Lillestrøm for samarbeidet i dag!

 Her kan man se noen bilder fra kurset: 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter