Godt nyttår fra Gatelaget

Hallgeir Malm Lillesveen reflekterer over oppstarten av Kåffas gatelag...

Jula er ferdig og vi har gått inn i det nye året. Sitter nå og reflekterer over det første året til KFUM Kameratene Oslo sitt gatelag.

Vi startet opp 16.september med sju spente fotballspillere på gressmatta. 3,5 mnd seinere har vi hatt totalt 17 spillere innom. Vi i støtteapparatet rundt laget var alle spente på hvordan dette ville gå. Vi kan med hånda på hjertet si at det har gått veldig bra!

Vi har generert 526 rusfrietimer igjennom 19 treninger, to treningskamper og to dager med nasjonal turnering på Raufoss. Bakom disse tallene har vi møtt 17 fantastiske mennesker, hvor av åtte har vært mer eller mindre faste innslag på hvert et arrangement.

Jeg vil benytte anledningen til å takke Kåffa for at de turte å opprette et gatelag og samtidig rose bydel Østensjø og Nordstrand for å bli med for å få dette til. På de 3,5mnd vi har holdt på har vi fått stadig flere "medlemmer" av Gatelagets venner (GLV). Personer som hjelper oss med å få hverdagen til å gå rundt. Alt fra å hjelpe oss med vask av tøy, transportlogistikk, brøyting av banen, hatt den gode samtalen med våre spillere i hallen osv osv. Spillerne og støtteapparatet blir møtt med store smil kvikke replikker hver gang man er i hallen. Tusen takk! Det setter hele Gatelaget veldig pris på. Vi gleder oss til enda flere gode samtaler i 2022.

Våre eminente frivillige må også nevnes: Oddny og Wenche som briljerer på kjøkkenet og disker opp med de herligste retter etter hver trening og årets frivillige på Gatelaget, Trond Fogelstrøm. Mannen som har ordnet seg fri fra jobb for å kunne være med oss én gang i uka, samt tatt seg en god porsjon feriedager for å være med på treningskamper og Nasjonal turnering. Vi er veldig veldig glade for at disse tre har sagt at de gjerne er med oss inn i 2022 også.

Hvordan ser 2022 ut for Gatelaget? Vi håper å etablere en fast treningsgruppe på 12-15 spillere. Til våren er det duket for seriespill i Østlandsligaen på onsdager, som gjør at vi endrer treningsdagene til tirsdag og fredag allerede fra første uke i 2022. Treneren vår, Alexander Aurdahl, går inn i en 60% stilling som prosjektleder og trener fra ca mars. Vi gleder oss stort til å fortsette, og videreutvikle det gode arbeidet som har blitt lagt ned fra spillere og støtteapparatet i 2021 over i 2022.

Stolt og ydmyk hilsen på vegne av Gatelaget sitt støtteapparatet Hallgeir Malm Lillesveen

Annonse fra Obos-ligaen: