Gatelagsåret 2023 - nye høyder!

I et historisk år for KFUM bidrar Gatelaget med sterke tall!

Året 2023 har vært en eneste stor opptur for klubben, det gjelder også for Gatelaget. I år har høydepunktene vært utrolig mange, treningsleir til Lisboa, Nasjonal turnering i Bergen, deltakelse i Østlandsligaen, Statsminister besøk, 5 spillere ut i jobb inkludert en spiller fast ansatt i klubb. I tillegg kommer alle stundene man har før, under, etter og utenom de vanlige treningene vi har. 

Vi har spurt Cecilie om hvordan året har vært og hvorfor Gatelaget er så viktig for henne - 

Det å komme å møte gutta er veldig viktig for meg og min psykiske helse. Jeg sliter mye med angst og depresjon etter mange år med rus, men her har jeg funnet trygghet og vennskap for livet. Et samhold jeg setter veldig høyt og som betyr alt for meg. Ikke bare spiller jeg fotball som jeg elsker, men jeg blir tvunget ut og kan ikke gjemme meg hjemme. Nå når jeg har forpliktet meg til fotballen må jeg jo møte opp. Det hjelper meg stort i hverdagen. Dørstokkmila kan være farlig lang og veldig  skummel. 

Jeg har fått opplevelser for livet - treningsleir til Lisboa, nasjonal turnering i Bergen, spilt seriekamper over hele Østlandet, vært på bowling, mange hyggelige stunder rundt måltidene etter trening eller kamp, utrolige flotte gutter som har tatt meg veldig fint i mot. Her er det en gjeng flotte omsorgsfulle gutter som tar vare på den eneste jenta. Vi har også flotte trenere som er engasjert, har trua på oss og holder hjulene i gang. 

Dette er et tilbud som jeg mener er bedre enn det meste av ettervern jeg har vært borti i mine 22 år i mer eller mindre aktiv rus. Gatelaget har blitt min familie nr 2! 

 

Ruskonsulent Hallgeir Malm Lillesveen fra Bydel Østensjø har følgende å si om tilbudet og 2023-

Både vi som klubb, og gatelagsfamilien som helhet, viser igjen til Nye enorme rekorder! Ekstra gledelig i år, for oss, er at vårt tilbud har bidratt til at fem spillere har kommet ut i lønnet arbeid. Det er hele 10% av absolutt alle som har vært innom en eller flere treninger hos oss i år. Vi skal heller ikke snakke ned det at vi har en kjerne på 10-12 spillere som kommer på nesten all aktivitet vi har. Denne stabile kjernen tror jeg gjør at det føles trygt å komme inn som ny spiller i vårt lag. Disse spillerne viser et enormt samhold seg imellom, men også for en hver ny spiller som kommer til oss. 

Når vi startet opp 16.september 2021 ble vi enige om «mottoet»: «rusfrie timer, blir rusfrie dager». Etter å ha holdt på i snart 2,5år kan vi så absolutt stå inne for at det «mottoet» stemmer. Vi har spillere som mer eller mindre aldri har klart å følge opp ting tidligere, som nå kommer på mer eller mindre hver aktivitet vi har. Vi har spillere som sier til oss i støtteapparatet at gatelaget har gjort enorme forskjeller for en, og at det nå er mye mindre, eller til og med, ikke noe rus. 

Å få jobbe med Kåffa sitt gatelag og alle de fantastiske folkene i laget og i klubben er enormt givende. Vi er med på å skape et tilbud som gir spillerne våre noe positivt i hverdagen, det skapes nye positive minner, man føler på samhold og tilhørighet. Jeg opplever også at våre spillere føler seg veldig inkludert i klubben, og at de ønsker å gi noe tilbake til klubb ved å bidra med dugnadstimer. 

 

Ta en titt på tallene er under: 

Trening og kamper

 • 3848 rusfrietimer

 • 102 økter

 • Aktivitet 50 av 52 uker

 • 50 spillere vært innom en eller flere treninger

 • 12 spillere i snitt på trening

 

Statistikk 2023

 • 5 personer ut i lønnet arbeid

 • 1 i arbeidstrening

 • To treninger med 19 spillere

 • 13 spillere med minimum 50% oppmøte alle mulige økter

 • 6 spillere med 80% oppmøte eller mer

 • 6363 rusfrietimer totalt i 2023

 

Dugnad

 • 937 dugnadstimer for klubb

 • 19 spillere har bidratt

 

 

Hva kan vi forvente å se fram mot i 2024? 

I 2024 skal vi først og fremst fortsette det gode arbeidet vi har lagt ned over snart 3 år og bidra til at enda flere mennesker kjenner på mestring i hverdagen, sier prosjektleder Alexander Aurdahl. 

Vi skal fortsette med spill i Østlandsligaen, delta på Nasjonal turnering som denne gangen skal holdes 26-28.juni i Bodø. 

I tillegg er vi også i år så heldige at vi skal på treningsleir, denne gangen går turen til Santa Pola i Alicante 12-16 februar. Her er vi veldig takknemlig ovenfor Stiftelsen Scheibler som hjelper oss med å komme oss på  treningsleir. 

Gatelaget har følgende treninger gjennom julen: 

Fredag 22.12 kl 11-12. 

Fredag 29.12 kl 11-12. 

Tirsdag 2.1. kl 11-12. 

Velkommen! 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter