Gatelaget 1 år i dag!

16.september 2021 møtte 5 spente spillere opp i KFUM-Hallen til det som var tidenes første trening for KFUM Gatelag! Et lag som så sitt lys etter samarbeid mellom KFUM-Kameratene Oslo, Fotballstiftelsen og bydelene Østensjø og Nordstrand. Siden den gang har det skjedd utrolig mye.  

Vi har hatt sosiale kvelder, minigolf, vært på hockeykamper og mye mer. Vi har deltatt på nasjonal turnering med alle de andre klubbene to ganger. Vunnet Fair play prisen og vi har nesten spilt en hel sesong i Østlandsligaen. Vi dro på ferie og Motbakkefestivalen i Arendal med 11 spillere og 3 ledere med overnatting på hotell, båttur til Merdø og fotballturnering. Vi har også drevet dugnad på A-laget sine kamper i Obos ligaen, her har vi så langt hvert til stede på dugnad på 13 av 13 hjemmekamper i serie og cup. 

Likevel er høydepunktet alt det daglige. Treningene, de gode samtalene og den gode gode maten. Det fantastiske samholdet i trygge omgivelser sammen med resten av klubben i KFUM-Hallen! Noe også antall uker med trening vitner om. På de 52 ukene vi har  holdt på, har vi hatt trening i 50 av de. Kun to uker i sommer har det vært pause! 

Totalt har vi hatt 33 spillere innom, mens 27 stk har vært innom i 2022. 

Under kan du lese litt om de rusfrie timene vi legger ned! 

Rusfrietimer!

  • Rusfrietimer i 2022 trening og kamp: 1933

  • Dugnadstimer for klubb: 124

  • Sosialt: 57

  • Totalt 2022: 2114

  • Totalt siden oppstart: 2640

Det har betydd alt!

— Christian
 

Christian er en av de som har vært med siden starten, her er hans ord på hva KFUM og Gatelaget har betydd for han - Det har betydd alt. Jeg fikk en mening i hverdagen igjen. Det å kunne være sosial igjen og drive med det jeg liker best, fotball. Det å ha noe til å gå til under en pandemi ble viktig, mot alle odds. Alt var låst ned så kom jeg meg på treninger. Det har blitt et godt samhold. En god gjeng som har det gøy sammen uansett. Støtteapparat og trener har lagt ned mye arbeid for oss! 

Jeg trives med spillere og ledelsen i klubben!

— Abdi

Abdi er annen spiller som har vært med siden starten, han forteller: Det har vært et viktig sted å være etter at man har blitt utskrevet fra sykehus. Jeg har heller ikke blitt helt frisk, men det er viktig med trening der jeg må møte opp. Det fikk meg til å slutte å drikke for jeg må være i god form. Jeg trives med både spillere og ledelsen i klubben! 

Når man leser Christian og Abdi sine ord er det lett å skjønne at gatelaget betyr mye for mange. Tall fra Fotballstiftelsen viser at bare i 2021 var 1054 spillere registrert på trening og siden oppstarten i 2015 har rundt 500 personer kommet ut i lønnet arbeid eller skole fra de 28 gatelagene, mange av disse i fulltidsjobber! 

I dag skal vi feire oss selv og hva vi har fått til sammen med fotballtrening, taco til lunsj og masse kaker sammen med mange fine folk i klubbstua. Videre skal vi jobbe for at det skal bli minst like bra i årene fremover!

Om dere ønsker å støtte Gatelaget så er det alltid lov å vippse et valgritt beløp til 750870.

Her kan du se en liten bildeserie fra det siste året. 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter