Akademiet smaker på en bit av Lunde

Når baner er stengt og fotballen foreløpig kansellert, er vi i Kåffa heldige som kan dra opp av hatten konsepter hentet fra våre Lundeleire for barn og unge. Lundeleire avholdes hver sommer, der hele leiren er en eneste stor konkurranse. Barna deles inn i lag i det de ankommer leirstedet og får poeng i alt fra bordskikk, oppvask, quiz, fotballkonkurranser, manøver, underholdning og lagånd gjennom hele leiren. Målet vårt på Akademiet denne uken er å ta utgangspunkt i Lunde og prøve å gi barna en liten smakebit av hva Lundeleir har å by på. 

I det barna kommer inn dørene på Akademiet er konkurransen i gang. Barna deles inn i lag, der laget skal jakte poeng gjennom hele dagen. Før akademimanøveren starter deles det ut poeng for bordskikk og quiz. Deretter får hvert lag sin egen leder som gjennomfører manøveren med dem rundt omkring på Ekebergsletta. Et knippe øvelser ungene skal igjennom er bakkeløp, blindefotball, lagenspretten, hinderløype og din indre klokke. Her er mulighetene gode for å sanke poeng! Til slutt, gis det poeng for lagånd. Disse poengene veier tungt og gjenspeiler hvor godt laget er til å ta vare på hverandre, samarbeide og hjelpe hverandre i med- og motgang. 

Tirsdag 26 januar ble årets første akademimanøver gjennomført. Det var i alt 13 lag som farget sletta med konkurranseinstinkt, aktivitet, fotballglede og Kåffa-spirit. Laget som gikk av med seieren var best i øvelsene crossbarchallenge, presisjonsskyting og din indre klokke. Når de kom på topp i 3 av 8 øvelser på manøver og i tillegg vant quizen og hadde best bordskikk, ble det en solid seier til Borussia Dortmund. Det rapporteres om at laget opplevde både opp- og nedturer underveis. I medgang var stemninga i gruppa på topp, mens i motgang måtte de jobbe med å finne gode måter og reise seg på. Alle fikk plass i gruppa og de var gode til å heie på hverandre. Det holdt til seier denne gangen! Vi gratulerer Leo, Lotte, Kristian, Ivar og Johannes under ledelse av Emma N. Myhre. 

Dortmund

 

Annonse fra Obos-ligaen: