BLIR HELTER GJENNOM AKADEMIJOBBING

- Det er de små møtene i hverdagen barna forteller om ved middagsbordet senere på kvelden.

Mange spillere i a-lagsstallen jobber eller har jobbet på KFUMs fotballakademi. På akademiet er de imidlertid ikke først og fremst a-lagsspillere, men KFUM-kamerater og forbilder. Til omtrent 350 KFUM-gutter og -jenter.

- A-lagsspillerne er store forbilder for barna. En ting er at de er gode fotballspillere som spiller kamper på høyt nivå. En annen ting er at de er interessert i barna, er engasjerte på treningene og viser at de bryr seg, sier akademisjef Erik Jonvik.

Han er imponert over hvordan spillerne møter barna – og hvordan barna møter spillerne.

- Når a-lagsspillerne ser barna på den måten som de gjør, blir de enda større forbilder! Det er de små møtene i hverdagen barna forteller om ved middagsbordet senere på kvelden. Jeg har også sett hvor flinke barna er til å ønske nye A-lagsspillere velkommen til klubben, og jeg ser hvor mye dette betyr for nye spillere som raskt blir tatt inn i varmen og føler seg som en del av klubben!

- Det er utrolig fint at vi har muligheten til dette. Spillere blir kjent igjen, og blir idoler for noen av de små. I tillegg så blir det en god stemning i gangene mellom flere. Hilsing og «high five» mellom flere generasjoner i gangene, har stor verdi. Dette bygger klubb, mener a-lagstrener Isnes.

Han og spillerne koser seg når KFUM Arena fylles opp med barn som føler at de kjenner idolene som kjemper om OBOS-ligapoeng på banen.

- Se på de mest besøkte hjemmekampene våre. En herlig gjeng med barn som heier kanskje spesielt på akademitrenerne, og jeg vet at gutta synes det er kjekt – og gjør det å spille i KFUM til noe annerledes, sier Isnes.


Annonse fra Obos-ligaen: